sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Tammikuu 2015

Viime vuoden tavoitteiden seurannan lopputarkastuksessa päätettiin, että tänä vuonna tavoitteita tulee seurata tarkemmin ja etenemisestä kertoa läpinäkyvämmin. Siksi olen virallisen valvojani kanssa sopinut kuukausitarkastuksista, joista ensimmäinen pidettiin mainion sienitavoitteen intensiivibrunssin yhteydessä. Intensiiveistä kerron lisää myöhemmin.


Aika se kuitenkin  juosta jollottaa kuin hirvieläin ja viikko meni, ennen kuin tartuin blogin varteen ja sain raporttia aikaiseksi. Mutta alla virallisesti tarkastettu eteneminen. BTW, raportoin etenemisestä aina kuukausittain kaikkien tavoitteiden osalta ja yksittäisistä sitten enemmän, mikäli olen tavoitteen saavuttanut tai muuten on tapahtunut jotain merkittävämpää.


1. Kadotetun ystävän löytäminen ja tapaaminen
Tavoitteenani on löytää ystävä, jonka maailma on kadottanut ja jota ei edes Facebook ole takaisin tuonut. Projekti on aloitettu.  Olemme toisen ystävän kanssa jäljittäneet osoitteen, johon lähetin ystävänpäiväkortin. Korttiin liimasin kuvia yhteiseltä taipaleeltamme ja tekstiksi vain "Meillä on ikävä sinua!". Katsotaan herättääkö tämä hänessä reaktioita ja seuraavaksi lähetämme kutsun tulla Helsinkiin kesällä.


2. Löytää uusi liikuntalaji
Kokeilin muutamaa lajia. BodyBalance kuulosti kivalta, mutta käytännössä ei sopinut ei polvelleni eikä mielenlaadulleni. Kaikenlainen jumppamatolla pyllerehtiminen ei ole minun juttuni. Fix-jumpassa sentään suurimmaksi osaksi oltiin jalollaan, mutta sekin on sellaista perusjumppaa. Kenties seuraavaksi kokeilen kahvakuulaa.

3. Saada tanssi takaisin
Ei toimenpiteitä, eikä edistymistä.

4. Tuntea työn iloa
Tämäpä onkin vaikeampi nakki. Viime vuoden retrospektiivissä työ sai huonoimmat onnellisuuspisteet ja siksi tälle vuodelle on työn ilolle suuret odotukset. Valtavasti on kysymysmerkkejä ilmassa, mutta yksi suuri askel on jo otettu eli  vanhasta työstä olen irtisanoutunut ja uuteen menossa maanantaiaamuna. Löytyykö sieltä työn iloa? Kenpä tietää.

5. Järjestää mahtibileet
Tänä vuonna on monta syytä juhlaan. Ainakin monet tasavuosisynttärit, valmistujaiset, avioliiton vuosipäivä, taloyhtiön perinteiset kesäkarkelot jne. Aion juhlistaa niistä kaikkia. Suurimpana kuitenkin oma syntymäpäiväni syksyllä. Olen alustavasti kartoittanut juhlapaikkoja, mutta en vielä varannut mitään. Jos tiedät edullisen paikan, jossa voi syödä ja juoda omiaan ja viipyä vaikka aamuun, niin kerro!

6. Vapaaehtoistyön tai muun "aktivismin" aloittaminen 
Joskus nuoruudessani olin jotakuinkin aktiivinen maailmanparannuksessa. Nyt olen jo kauan miettinyt, että haluaisin tehdä tärkeäksi kokemilleni hyväntekeväisyys- ja vapaaehtoishankkeille muutakin kuin lahjoittaa rahaa. Vapaaehtoistyön kanavan valinta oli  ns. no brainer, koska ihmisoikeudet ovat olleet minulle aina se tärkein puolustettava asia ja koska pidän kovasti Amnestyn riipumattomuudesta sekä puolueettomasta tavasta toimia. Koska en enää myöskään voi vain sivusta katsoa minulle läheisen Venäjän ihmisoikeustilannetta, liityin Amnestyn Venäjä-ryhmään ja olen aloittanut toiminnan siellä. Toivoisin vielä löytäväni jotain ihan käsin lähellä konkreettisesti tehtävää työtä, mutta askel kerrallaan.

7. Laittaa ruokareseptit arkistoihin
Ei toimenpiteitä, ei edistystä.

8. Tehdä spagaatti
Uimahallissa, altaan matalassa päässä olen harjoitellut vedessä. Siellä menee jo aika lähelle. Maan päällä en vielä uskalla edes kokeilla.

9. Oppia syömään raakaa kalaa
Olen rekrytoinnut valmentajan, joka on luvannut valmennusohjelman. Sitä odotellessa.
Söin kylläkin jo tammikuussa reilun lusikan mateenmätiä, mutta sen alle olin juonut seitsemän lasia shampanjaa, joten ei kuulemma lasketa suoritukseksi. Pöh.

Vanhoista tavoitteista tälle vuodelle siirtyivät:
Painonpudotus
Joulutauon lisäkiloja en ole vielä saanut pois. Joten laskettakoon takapakiksi.


VTM-tutkinto 
Työelämän muutokset ovat vieneet ajan ja keskittymiskyvyn. Jatketaan, kun elämä tasaantuu.

Ja kaiken päämääränä on edelleen olla onnellinen. Tammikuu oli vaudikasta, mutta onnellista aikaa. Mukavaa, kun elämässä on taas virtaa ja vipinää.

Brunssipäissään virallinen valvoja teki itsestään viraston. Tavoitteiden tarkastusvirasto, eli TAVIS
leimasi tammikuuni hyväksytyksi merkinnällä sangen tyydyttävä.